Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Reďkovková polievka s kôprom

Reďkovková polievka s kôprom

30 min 20 min Jednoduché 4 porcie

Máte radi reďkovku, ale v kuchyni ju používate iba surovú? Nebojte sa ju používať ani pri varení. Uvarte si lahodnú krémovú polievku, najlepšia je s kôprom.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

226 kcal 6g bielkovín 6g tukov 37g sacharidov

Suroviny

olivovy-olej, cibula-salotka, redkovky, zemiak, zeleninovy-vyvar, sojova-smotana, sol, cierne-korenie, kopor

Postup prípravy

V hrnci rozohrejte 2 lyžice oleja, pridajte najemno nakrájanú cibuľku a opražte.

Pridajte reďkovku nakrájanú na plátky a 5 minút opekajte.

Zemiaky očistite, nakrájajte na kocky a pridajte ich do hrnca k reďkovke.

Všetko restujte ďalších 5 minút, podlejte vývarom, prikryte pokrievkou a nechajte variť.

Varte 20 – 25 minút do zmäknutia zemiakov.

Polievku odstavte, nechajte vychladnúť, rozmixujte tyčovým mixérom, zjemnite smotanou a pred podávaním posypte kôprom nasekaným nadrobno.