Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Ražné zemiakové placky s hubami

Ražné zemiakové placky s hubami

170 min 120 min Jednoduché 4 porcie

Výborné zemiakové placky. Žiadna biela múka, iba celozrnná žitná.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

473 kcal 16g bielkovín 10g tukov 81g sacharidov

Suroviny

zemiak, prepustene-maslo-ghee, hriby, mandlove-mlieko, kukuricny-skrob, vajce, zitna-muky, rozmarin, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Zemiaky uvarte v šupke domäkka (trvá to asi 40 minút). Medzitým na topenom masle opražte huby nakrájané na plátky (10 minút), zalejte mliekom zmiešaným so škrobom a nechajte prebublať ešte asi 5 minút. Potom odstavte.

Zemiaky ošúpte a vložte do mixéra spolu s vajcami a múkou. Mixujte do hladka.

Potom z cesta na pomúčenej doske vyformujte menšie placky. Spracujte všetko cesto.

Placky na strednom stupni opečte na nepriľnavej panvici nasucho, cca 4 minúty z každej strany.

Zemiakové placky podávajte s opečenými hubami, samotné ako prílohu k polievke či na sladko s lekvárom.