Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Raňajková kaša z kvinoy

Raňajková kaša z kvinoy

30 min 25 min Stredná 1 porcie

Poznáte kvinou? Ak nie, radi vás s ňou zoznámime, kašu z kvinoou budete totiž milovať. Je ľahká, plná bielkovín a v kombinácii s mandľovým mliekom ju môžu bez obáv jesť aj ľudia s laktózovou intoleranciou, celiaci a vegáni. Prekvapí vás svojou príjemnou maslovou chuťou.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

306 kcal 8g bielkovín 5g tukov 57g sacharidov

Suroviny

quinoa, mandlove-mlieko, med, skorica, ovocie

Postup prípravy

Kvinou vložte do hrnca a nasucho restujte cca 3 minúty. Potom pridajte mlieko a priveďte k varu.

Na najnižšom stupni varte 15 – 20 minút, kým nie je kvinoa mäkká. Občas premiešajte. Ak by sa tekutina vyparovala príliš rýchlo, pridajte trochu vody.

Do teplej kaše zamiešajte med a škoricu.

Podávajte s ľubovoľným ovocím.