Nový recept je tu! Tentoraz na hovädzie ragú, ktoré bude skvelým jedlom na víkendový obed s rodinou. Dobrú chuť!

Ragú s koreňovou zeleninou a vínnym octom
170 min
160 min
Jednoduché
4 porcie
Recept
Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus
435 kcal
29g bielkovín
22g tukov
30g sacharidov
Suroviny
- 2 lyžice olivového oleja
- 250 g biele cibule (nakrájať na kocky)
- 180 g mrkvy (oloupat a nakrájet na kostky)
- 100 g buľvového zeleru (oloupat a nakrájet na kostky)
- 150 g petržlenu (oloupat a nakrájet na kostky)
- 500 g hovädzieho zadného (nakrájané na kocky)
- 30 g paradajkového pretlaku
- 1 lyžica trstinového cukru
- 2 lyžice bieleho vínneho octu
- 750 ml hovädzieho vývaru
- 1 l vody
- 2× vetvička čerstvého rozmarínu (alebo 1 lyžica sušeného)
- 1 lyžica čerstvého tymianu (nasekať najemno)
- 2 kusy bobkového listu
- 3 kusy guľôček nového korenia
- 200 g hnedých šampiňónov (nakrájané na štvrtiny)
- 2 lyžice čerstvej hladkolistej petržlenovej vňate (nahrubo nakrájať)
- soľ
- čierne korenie