Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

❗Doteraz sme sa volali Jeme zdravo, teraz sme Mandimu.

Meníme názov aj vzhľad, no v jadre zostávame rovnakí, ako nás poznáte. Stále pre vás tvoríme vysoko kvalitné výživové doplnky bez zbytočnej chémie.

Viac o Mandimu

Ragú s koreňovou zeleninou a vínnym octom

Ragú s koreňovou zeleninou a vínnym octom

170 min 160 min Jednoduché 4 porcie

Nový recept je tu! Tentoraz na hovädzie ragú, ktoré bude skvelým jedlom na víkendový obed s rodinou. Dobrú chuť!

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

435 kcal 29g bielkovín 22g tukov 30g sacharidov

Suroviny

olivovy-olej, cibula, mrkva, zeler, petrzlenova-vnat, hovadzie, paradajky, trstinovy-cukor, vinny-ocot, voda, rozmarin, tymian, bobkovy-list, nove-korenie, sampiony, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Pripravte si väčší hrniec, nalejte doň olivový olej a rozohrejte ho na strednom stupni. Keď bude olej dostatočne rozohriaty, pridajte cibuľu a stále na strednom plameni restujte 5 – 7 minút, kým cibuľa nebude zlatistá. Potom do hrnca pridajte mrkvu, zeler a petržlen a restujte ďalších 8 – 10 minút. Pridajte mäso, soľ, korenie, paradajkový pretlak, cukor a ocot a všetko restujte ešte 5 – 7 minút na strednom stupni.

Keď bude zmes orestovaná, zalejte ju vývarom a vodou a pridajte bylinky a koreniny. Hrniec zakryte pokrievkou a všetko varte na miernom stupni 1,5 – 2 hodiny, kým mäso nezmäkne. Keď bude mäso mäkké, vyberte ho zo základu na omáčku a tyčovým mixérom všetko dôkladne rozmixujte dohladka (trvá to minimálne 3 – 4 minúty). Potom mäso vráťte späť do omáčky, osoľte, okoreňte a pridajte šampiňóny. Hrniec zase prikryte pokrievkou a varte ešte 10 – 12 minút na strednom stupni.

Hotovú omáčku posypte nahrubo nakrájanou hladkolistou petržlenovou vňaťou a podávajte.

TIP

Ragú podávajte s kváskovým chlebom alebo zemiakovou kašou.