Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Pudingový koláč

Pudingový koláč

125 min 45 min Stredná 9 porcie

Chcete prekvapiť rodinu niečím výnimočným? Skúste upiecť náš pudingový koláč s ovocím. Posypte ho lesným ovocím alebo nakrájanými jahodami.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

200 kcal 8g bielkovín 6g tukov 35g sacharidov

Suroviny

ovsene-vlocky, spaldova-muka, vajce, holandske-kakao, kypriaci-prasok, kokosovy-olej, protein, voda, mlieko, vanilkovy-puding, stevia, ovocie, sol

Postup prípravy

Vločky rozmixujte úplne najemno, pridajte špaldovú múku, žĺtky, kakao, prášok do pečiva, roztopený kokosový olej, proteín a vodu.

Nakoniec jemne vmiešajte sneh z bielkov. Preložte do menšieho pekáča vyloženého papierom na pečenie a pečte 10 – 15 minút pri teplote 170 – 180 °C.

Medzitým uvarte dva pudingy – 1 : 1 voda a mlieko (pokojne uberte, nech je puding dostatočne hustý), ochuťte stéviou alebo sirupom a rozotrite na upečený korpus.

Na puding poukladajte ovocie a pečte ešte 30 minút. Krájajte až úplne vychladnuté.