Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Puding s lesným ovocím

Puding s lesným ovocím

25 min 15 min Jednoduché 4 porcie

Pýtate sa, čo je také svetoborné na pudingu s lesným ovocím? Napríklad to, že nie je z prášku a je vyrobený z čerstvých surovín. Vďaka tomu máte jeho zloženie dokonale pod kontrolou a môžete sa tiež rozhodnúť, či uvaríte klasický alebo bezlaktózový variant.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

297 kcal 11g bielkovín 11g tukov 38g sacharidov

Suroviny

sojove-mlieko, vajce, vanilkovy-extrakt, med, zemiakovy-skrob, kokosovy-olej, ovsene-vlocky, skorica, lesne-ovocie

Postup prípravy

Do misky si odlejte 150 ml mlieka a primiešajte k nemu žĺtky, vanilkový extrakt, med a škrob.

Zmes v miske dôkladne premiešajte, aby sa netvorili hrudky.

Zvyšok mlieka nalejte do hrnca a na strednom stupni priveďte k varu.

Potom vlejte do vriaceho mlieka obsah misky a miešajte do zhustnutia.

Pripravte si nepriľnavú panvicu, rozohrejte na nej kokosový olej, pridajte ovsené vločky a restujte na miernom stupni cca 5 minút, kým vločky nebudú zlatisté. Nakoniec do vločiek vmiešajte škoricu.

Pripravte si 4 poháre a navrstvite do nich puding, ovsené vločky a umyté lesné ovocie. Ak nechcete puding jesť hneď, posypte ho vločkami až tesne pred podávaním.

Hotový puding môžete skladovať max. 3 dni v chladničke.

TIP

Ak sa vám opečené škoricové vločky zvýšia, môžete si ich pridať pri raňajkách do jogurtu.