Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Pstruh na masle

Pstruh na masle

30 min 20 min Jednoduché 3 porcie

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

484 kcal 50g bielkovín 28g tukov 1g sacharidov

Suroviny

pstruh, citron, petrzlenova-vnat, olivovy-olej, maslo, pazitka, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Rúru vyhrejte na 195 – 200 °C a plech (30 cm × 40 cm) vysteľte papierom na pečenie.

Pstruhy umyte, osušte, okoreňte a osoľte. Do vypitvanej brušnej dutiny každého pstruha vložte 2 tenké kolieska citróna a najemno nakrájanú čerstvú petržlenovú vňať.

Vo väčšej panvici na strednom stupni ohrevu rozohrejte 2 lyžice olivového oleja a 30 g masla. Keď je tuk rozohriaty, vložte do panvice pstruhy a na strednom stupni ohrevu ich 3 – 4 minúty z každej strany opekajte.

Opečené pstruhy preložte na plech vystlaný papierom na pečenie a ten vložte do rúry vyhriatej na 195 – 200 °C. Pečte 10 – 12 minút.

Plech s upečenými pstruhmi vyberte z rúry, pstruhy posypte lyžicou najemno nakrájanej pažítky a podávajte.