Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Pšenový koláč

Pšenový koláč

60 min 30 min Jednoduché 6 porcie

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

353 kcal 12g bielkovín 14g tukov 44g sacharidov

Suroviny

pseno, mandlove-mlieko, stevia, pernikove-korenie, vanilkovy-extrakt, banan, vajce, vlasske-orechy, kokosovy-olej

Postup prípravy

Pšeno dajte do väčšej misky, zalejte horúcou vodou a nechajte aspoň 10 minút odstáť. Rúru vyhrejte na 190 °C.

Medzitým v hrnci rozohrejte mandľové mlieko, pridajte stéviu, perníkové korenie a vanilkový extrakt.

Potom pridajte pšeno a varte asi 15 minút.

Nechajte vychladnúť a do zmesi zapracujte roztlačené banány, vajcia, orechy a rozpustený kokosový olej.

Hotovú zmes premiestnite do formy vyloženej papierom na pečenie a pečte 10–15 minút pri teplote 180 – 190 °C.

Nechajte vychladnúť, rozdeľte na 6 – 8 kúskov a podávajte.