Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Pšenové rizoto

Pšenové rizoto

40 min 25 min Jednoduché 2 porcie

Rizoto máme radi na milión spôsobov, to dnešné je so pšenom. Vyskúšate?

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

525 kcal 18g bielkovín 11g tukov 90g sacharidov

Suroviny

mrkva, tekvica-hokkaido, brokolica, por, pseno, kukurica, cesnak, olivovy-olej, kari, zeleninovy-vyvar, petrzlenova-vnat, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Rúru vyhrejte na 180 °C a pripravte si zapekaciu misku (20 cm × 30 cm).

Mrkvu a tekvicu nakrájajte na menšie kocky. Brokolicu rozoberte na malé ružičky. Pór nakrájajte na tenké plátky.

Pšeno 3-krát sparte vriacou vodou a sceďte. Potom ho preložte do pripravenej zapekacej misky.

Pridajte nakrájanú zeleninu, kukuricu, pretlačený cesnak, olivový olej, karí, soľ a korenie. Všetko zalejte horúcim zeleninovým vývarom a premiešajte.

Pripravenú zmes vložte do vyhriatej rúry. Pečte pri teplote 180 °C, kým sa tekutina nevyparí a pšeno nezmäkne (potrvá to 15 – 20 minút). Počas pečenia rizoto sem-tam premiešajte, v prípade potreby môžete pridať vodu.

Hotové rizoto posypte petržlenovou vňaťou a podávajte.

TIP

Pšenové rizoto možno podávať samotné alebo ako prílohu k mäsu.