Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Pórová polievka so zemiakmi a petržlenom

Pórová polievka so zemiakmi a petržlenom

40 min 25 min Jednoduché 4 porcie

Aj vy ste polievkoví? Neváhajte, na našej pórovej si pochutnáte. Pór sa dnes považuje za superpotravinu, pretože blahodarne pôsobí na nervový systém, pri vysokom tlaku alebo zápaloch, okrem toho podporuje trávenie a pôsobí ako antioxidant

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

99 kcal 4g bielkovín 2g tukov 17g sacharidov

Suroviny

cibula, zemiak, petrzlenova-vnat, por, repkovy-olej, zeleninovy-vyvar, tymian, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Cibuľu, zemiaky a petržlen očistite. Všetku zeleninu nakrájajte – cibuľu najemno, petržlen a zemiaky na kocky a pór na kolieska.

V hrnci rozohrejte olej, pridajte cibuľu, petržlen a zemiaky a restujte 5 minút na strednom stupni.

Pridajte nakrájaný pór a restujte ešte 5 minút.

Zalejte vývarom a pridajte tymian, soľ a korenie. Priveďte do varu a varte na miernom stupni do zmäknutia zemiakov (15 minút).

Pripravte si ďalší hrniec a po uvarení doň prelejte ½ polievky. Rozmixujte ju ručným mixérom a potom ju vlejte späť do nerozmixovanej časti polievky.