Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Pórová polievka

Pórová polievka

41 min 26 min Jednoduché 4 porcie

Neviete, čo s pórom? Premeňte ho na krémovú pórovú polievku podľa nášho receptu. Namiesto masla je v nej ghí a vysokopercentnú smotanu nahradila ľahšia sójová. A to už stojí za pozornosť. Polievka je hotová do pol hodinky, takže nezaberie ani veľa času. Výborne sa s ňou snúbi celozrnné pečivo a môžete ju ozdobiť pórom, pažítkou alebo vňaťou z jarnej cibuľky. Vyskúšate ju?

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

221 kcal 4g bielkovín 16g tukov 15g sacharidov

Suroviny

por, cibula-salotka, prepustene-maslo-ghee, zeleninovy-vyvar, celozrnny-chlieb, sojova-smotana, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Z póru odstráňte vrchné listy, odrežte spodnú časť s koreňmi a vrchnú suchú časť, umyte a spolu so šalotkou nakrájajte na menšie kolieska.

Na panvici rozohrejte topené maslo, pridajte pór aj šalotku a restujte 5 minút na strednom stupni.

Zalejte vývarom, priveďte do varu a nechajte variť 10 – 15 minút na miernom stupni, kým pór nezmäkne.

Medzitým nakrájajte na malé kocky toastový chlieb.

Rozohrejte panvicu a toastový chlieb opekajte na strednom stupni, kým nebudú krutóny zlatisté zo všetkých strán (cca 5 minút).

Hotovú polievku rozmixujte tyčovým mixérom a prilejte smotanu.

Osoľte, okoreňte, ozdobte krutónmi a podávajte.