Neviete, čo s pórom? Premeňte ho na krémovú pórovú polievku podľa nášho receptu. Namiesto masla je v nej ghí a vysokopercentnú smotanu nahradila ľahšia sójová. A to už stojí za pozornosť. Polievka je hotová do pol hodinky, takže nezaberie ani veľa času. Výborne sa s ňou snúbi celozrnné pečivo a môžete ju ozdobiť pórom, pažítkou alebo vňaťou z jarnej cibuľky. Vyskúšate ju?

Pórová polievka
41 min
26 min
Jednoduché
4 porcie
Recept
Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus
221 kcal
4g bielkovín
16g tukov
15g sacharidov
Suroviny
- 2× pór (stredná veľkosť)
- 1× cibuľa šalotka
- 50 g prepusteného masla
- 1 l zeleninového vývaru
- 2× plátek celozrnného chlieba
- 60 ml sójovej smotany (možno použiť klasickú smotanu na varenie 12%)
- soľ
- čierne korenie