Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Pórová polievka

Pórová polievka

35 min 20 min Jednoduché 4 porcie

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

218 kcal 3g bielkovín 19g tukov 11g sacharidov

Suroviny

por, cibula-salotka, prepustene-maslo-ghee, zeleninovy-vyvar, celozrnne-pecivo, smotana, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Z póru odstráňte vrchné listy. Spodnú časť s koreňmi a vrchnú uschnutú časť odrežte a pór umyte. Šalotku ošúpte a spolu s pórom ju nakrájajte na menšie kolieska.

Teraz v hlbšej panvici rozohrejte 50 g topeného masla (Ghí), pridajte nakrájaný pór aj šalotku a všetko opekajte 5 minút na strednom stupni ohrevu. Po uvedenom čase zalejte obsah panvice zeleninovým vývarom a priveďte do varu.

Stlmte na mierny stupeň a nechajte variť 10 – 15 minút, aby pór zmäkol.

Kým sa polievka v panvici dovarí, pripravte si krutóny: sendvičový chlieb nakrájajte na malé kocky, panvicu nasucho rozohrejte a nakrájaný chlieb na nej opekajte na strednom stupni ohrevu, až kým kocky nebudú zo všetkých strán zlatisté (potrvá to približne 5 minút).

Uvarenú polievku odstavte, ponorným mixérom ju rozmixujte dohladka a prilejte do nej smotanu. Nakoniec polievku osoľte a okoreňte, rozdeľte do štyroch tanierov, každú porciu posypte krutónmi a podávajte.