Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Pomarančový koláč zo špaldovej múky

Pomarančový koláč zo špaldovej múky

60 min 45 min Stredná 12 porcie

Ak radi pečiete, no chcete uvariť niečo ľahko stráviteľné, vyskúšajte koláč zo špaldovej múky. Tento recept je navyše vďaka šťave z pomarančov a ich vôni neuveriteľne osviežujúci a doslova sa rozplýva na jazyku. Nakoniec ho potrite vyšľahaným tvarohom s medom alebo aj zvyšnou šťavou z pomarančov.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

201 kcal 5g bielkovín 10g tukov 20g sacharidov

Suroviny

spaldova-muka, holandske-kakao, prasok-do-peciva, kokosovy-olej, vajce, med, pomaranc, mlieko

Postup prípravy

Rúru vyhrejte na 180 °C.

Do väčšej misky preosejte múku s kakaom a práškom do pečiva.

V inej mise vyšľahajte kokosový olej, vajcia, med, šťavu a kôru z pomaranča a mlieko.

Obsah oboch mís spojte a miešajte, až kým nevznikne cesto, v ktorom nebudú hrudky.

Cesto prelejte do koláčovej formy vyloženej papierom na pečenie a dajte do rúry. Pečte 40 – 45 minút pri teplote 170 – 180 °C.

TIP

Na ozdobu môžete pred pečením koláč obložiť plátkami pomaranča.