Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Polievka z cvikly a kapusty

Polievka z cvikly a kapusty

50 min 30 min Jednoduché 4 porcie

Cvikla a kapusta sú už historicky osvedčená dvojka, pretože ich účinky na ľudské zdravie sú naozaj mimoriadne. Preto sme ich sily spojili v tejto polievke, kde ich chuť dokonale vynikne. Vyskúšajte sami.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

138 kcal 5g bielkovín 1g tukov 27g sacharidov

Suroviny

cervena-repa, zeleninovy-vyvar, mrkva, jarna-cibulka, cesnak, zemiak, biela-kapusta, voda, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Nakrájanú a očistenú cviklu zalejte v hrnci vývarom.

Asi po desiatich minútach pridajte očistenú, na kocky nakrájanú mrkvu, cibuľu a cesnak.

Po ďalších piatich minútach pridajte na kocky nakrájané zemiaky a kapustu nakrájanú na rezance.

Zalejte pol litrom vody a varte, až kým zemiaky nezmäknú. Nakoniec osoľte a okoreňte.