Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Polievka z červenej šošovice

Polievka z červenej šošovice

47 min 37 min Jednoduché 4 porcie

Ak máte radi strukoviny, ale nebaví vás čakať, kým zmäknú, táto krémová polievka z červenej šošovice s mrkvou a paradajkami vám ušetrí čas. Červená šošovica sa totiž rýchlo rozvarí a zároveň si ponechá svoju charakteristickú chuť. Náš recept ocenia aj vegáni, pretože v polievke nie je ani kvapka smotany.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

251 kcal 11g bielkovín 8g tukov 34g sacharidov

Suroviny

jarna-cibulka, mrkva, cesnak, olivovy-olej, paradajky, zeleninovy-vyvar, cervena-sosovica, tymian, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Na olivovom oleji opražíme najemno nasekanú cibuľku. Pridáme mrkvu nakrájanú na kolieska a opekáme cca 5 minút.

Do panvice pridáme roztlačený cesnak a opekáme ďalšie 2 minúty. Primiešame paradajkový pretlak, paradajky a všetko zalejeme vývarom.

Polievku privedieme do varu a prisypeme červenú šošovicu spoločne s tymianom.

Varíme, až kým šošovica zmäkne, čo trvá cca 25 minút. Polievku dochutíme soľou a čiernym korením.

TIP

Ak máte radi štipľavé, môžete do polievky pridať aj štipku sušeného čili.