Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Polievka z červenej repy

Polievka z červenej repy

53 min 43 min Jednoduché 4 porcie

Už ste varili cviklovú polievku? Vraj nie? Chutnejší recept len tak nenájdete.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

100 kcal 3g bielkovín 3g tukov 16g sacharidov

Suroviny

prepustene-maslo-ghee, cibula, cervena-repa, tymian, zeleninovy-vyvar, cesnak, chilli, vinny-ocot, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Cibuľu nakrájame najemno a osmažíme vo väčšom hrnci na prepustenom masle (2 − 3 minúty).

Surovú repu ošúpeme, nakrájame na kocky, pridáme do hrnca, zasypeme tymiánom a restujeme na cibuľke 5 minút. Všetko zalejeme vývarom, prikryjeme pokrievkou a varíme cca 35 minút.

Polievku odstavíme a rozmixujeme tyčovým mixérom dohladka. Do polievky pridáme rozotreté strúčiky cesnaku, mleté čili, lyžičku vínneho octu a dochutíme soľou a čiernym korením. Polievku podávame najlepšie s čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou.

TIP

Polievku môžete podávať s haluškou z kyslej smotany zmiešanej so sezónnymi bylinkami.