Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Polenta s hubami a cícerom

Polenta s hubami a cícerom

60 min 15 min Stredná 4 porcie

Poznáte polentu? V našich domácnostiach nebýva častým hosťom. Je to škoda, pretože je prirodzene bezlepková a navyše plná vitamínov a vlákniny. V spojení s hubami a cícerom vytvoríte dobrotu, ktorá vás zasýti na niekoľko hodín.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

468 kcal 17g bielkovín 14g tukov 64g sacharidov

Suroviny

hriby, cesnak, cicer, repkovy-olej, tymian, oregano, zeleninovy-vyvar, citron, sojove-mlieko, polenta, mozzarella, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

V panvici rozohrejte repkový olej, pridajte huby a cícer a restujte 3 minúty.

Potom pridajte tymian, oregano a na plátky nakrájaný cesnak, restujte ďalšiu minútu.

Pridajte cca 150 ml zeleninového vývaru, citrónovú šťavu, osoľte a okoreňte. Nechajte cca 5 minút prevariť.

V inom hrnci priveďte do varu zvyšok vývaru (1500 ml) a mlieko.

Potom prisypte polentu a varte 4 minúty za stáleho miešania.

Vmiešajte najemno nastrúhanú mozzarellu a odstavte.

Polentu rozdeľte do 4 misiek a podávajte so 1/4 hubovej zmesi.