Poznáte polentu? V našich domácnostiach nebýva častým hosťom. Je to škoda, pretože je prirodzene bezlepková a navyše plná vitamínov a vlákniny. V spojení s hubami a cícerom vytvoríte dobrotu, ktorá vás zasýti na niekoľko hodín.

Polenta s hubami a cícerom
60 min
15 min
Stredná
4 porcie
Recept
Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus
468 kcal
17g bielkovín
14g tukov
64g sacharidov
Suroviny
- 60 g ľubovoľných sušených húb (alebo 300 g čerstvých húb)
- 3 strúčiky cesnaku
- 200 g predvareného cícera
- 2 lyžice repkového oleja
- 1 lyžička sušeného tymianu
- 1 lyžička sušeného oregana
- 1650 ml zeleninového vývaru
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 500 ml sójového mlieka (môžete nahradiť polotučným kravským)
- 250 g instantnej polenty
- 50 g mozzarelly light (nastrúhať na jemno)
- soľ
- čierne korenie