Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Pohánkové mafiny

Pohánkové mafiny

40 min 30 min Stredná 12 kusov

Sľúbili ste deťom, že im upečiete mafiny? Ak túžia po tých sladkých, máme pre vás zdravší variant. Mafiny z pohánkovej múky majú lákavú chuť i vôňu, ale nezaťažujú črevá. A keď do nich deťom pridáte kúsky vysokopercentnej čokolády, budú nadšené.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

230 kcal 5g bielkovín 10g tukov 30g sacharidov

Suroviny

vajce, sol, trstinovy-cukor, kokosovy-olej, pohankova-muka, prasok-do-peciva, skorica, mandlove-mlieko, horka-cokolada, vanilkovy-extrakt

Postup prípravy

Bielky oddeľte od žĺtkov.

Rúru vyhrejte na 180 °C. Z bielkov a štipky soli vyšľahajte tuhý sneh.

Žĺtky vyšľahajte s cukrom a olejom.

K žĺtkovej zmesi pridajte múku, prášok do pečiva, škoricu, mlieko a vanilkový extrakt. Premiešajte.

Potom opatrne vmiešajte sneh z bielkov a nastrúhanú horkú čokoládu.

Cestom naplňte formu na mafiny vyloženú papierovými košíčkami a pečte 25 – 30 minút pri teplote 180 °C.