Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Pohánkové fašírky s tofu

Pohánkové fašírky s tofu

47 min 35 min Stredná 16 kusov

Hurá, vegetariánsky recept na fašírky je tu. Tofu skvele nahradí mäso a všetky ingrediencie parádne spojí lámaná pohánka a pohánková múka, ktorá je prirodzene bezlepková.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

201 kcal 13g bielkovín 7g tukov 21g sacharidov

Suroviny

pohanka, tofu, mrkva, spenat, vajce, kari, pohankova-muka, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Rúru vyhrejte na 180 – 190 °C.

Pohánku lámanku sparte 300 ml horúcej vody. Nechajte stáť, kým všetka voda nevsiakne.

Tofu a mrkvu nastrúhajte najemno. Špenát nakrájajte na rezance.

Pohánku, tofu, mrkvu a špenát dajte do väčšej misky a pridajte vajcia, karí a múku. Všetko dobre premiešajte a dochuťte soľou a korením.

Z cesta vytvarujte placky ľubovoľnej veľkosti (nám vyšlo asi 15 menších) a pečte 25 – 30 minút na plechu vyloženom papierom na pečenie pri teplote 180 – 190 °C.