Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

❗Doteraz sme sa volali Jeme zdravo, teraz sme Mandimu.

Meníme názov aj vzhľad, no v jadre zostávame rovnakí, ako nás poznáte. Stále pre vás tvoríme vysoko kvalitné výživové doplnky bez zbytočnej chémie.

Viac o Mandimu

Plnené zemiaky

Plnené zemiaky

51 min 36 min Jednoduché 4 porcie

Verte mi, že tieto dozlatista zapečené plnené zemiaky vás zaručene dostanú, pretože kombinácia zemiakov s tvarohom, syrom a korením je jednoducho neodolateľná. Určite vám prídu vhod na ľahkú večeru. Dáte im šancu?

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

253 kcal 9g bielkovín 17g tukov 15g sacharidov

Suroviny

zemiak, olivovy-olej, smotanovy-syr, parmezan, cesnak, mlieko, tvaroh, smotana, pazitka, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

V osolenej vode vo väčšom hrnci uvarte zemiaky. Celé zemiaky v šupke varte 13 – 15 minút na strednom stupni ohrevu.

Medzitým vyhrejte rúru na 210 – 215 °C a pripravte si menšiu zapekaciu nádobu (20 cm × 30 cm).

Uvarené zemiaky vložte do zapekacej nádoby, pokvapkajte olivovým olejom, vložte do vyhriatej rúry a pečte 18 – 21 minút.

Zhruba 5 minút pred koncom pečenia začnite s prípravou plnky. Do menšej misky vložte smotanový syr, najemno nastrúhaný parmezán, najemno nastrúhaný cesnak, mlieko, tvaroh, kyslú smotanu, najemno nasekanú pažítku, soľ a korenie. Všetko dobre premiešajte.

Upečené zemiaky vyberte zo zapekacej nádoby a zľahka narežte tak, aby sa vytvorili „vrecká“ – a tie naplňte zmesou zo smotanového syra.

Takto pripravené zemiaky môžete podávať.