Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Pistáciové maslo – základný recept

Pistáciové maslo – základný recept

5 min 0 min Jednoduché 25 porcie

Frčíte na orieškových maslách? Rozšírte si ich paletu o pistáciové, ktoré môžete použiť do sladkých aj slaných pokrmov. Pistáciové oriešky sú veľmi chutné a v porovnaní s ďalšími orieškovými príbuznými obsahujú menej tuku a kalórií, zato viac bielkovín a iných prospešných látok.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

70 kcal 2g bielkovín 6g tukov 1g sacharidov

Suroviny

pistacie, slnecnicovy-olej

Postup prípravy

Pistácie spolu s olejom rozmixujte vo výkonnom mixéri dohladka – mixujte v 20-sekundových intervaloch zhruba 3 minúty.

Ak chcete mať maslo sladké, doslaďte medom, stéviou alebo iným sladidlom ihneď po mixovaní.

Maslo preložte do uzatvárateľnej nádoby a skladujte v chlade.