Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Penne s tekvicovou omáčkou

Penne s tekvicovou omáčkou

40 min 25 min Jednoduché 4 porcie

Tekvica sa dá využiť na stovky spôsobov, tentoraz sme z nej pripravili výbornú omáčku k cestovinám. Tak dobrú chuť!

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

301 kcal 12g bielkovín 13g tukov 35g sacharidov

Suroviny

zitne-cestoviny, olivovy-olej, cibula-salotka, cesnak, mandlove-mlieko, tekvicove-pyre, mozzarella, spenat, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Rúru vyhrejte na 170 °C.

Cestoviny uvarte podľa návodu na obale.

Na panvici s olivovým olejom zatiaľ opražte najemno nakrájanú šalotku a roztlačené strúčiky cesnaku.

Potom prilejte mlieko, tekvicové pyré a najemno nastrúhanú mozzarellu.

Všetko premiešajte a nechajte 5 minút povariť.

Nakoniec k omáčke primiešajte cestoviny a špenát. Všetko zamiešajte a osoľte a okoreňte podľa chuti.

Cestoviny môžete rovno podávať alebo ich nechajte na 20 minút zapiecť v rúre pri teplote 160 – 170 °C.