Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Penne s karfiolovou omáčkou

Penne s karfiolovou omáčkou

25 min 20 min Jednoduché 4 porcie

Prečo si dávať na cestoviny len smotanovú omáčku? Trošku sme popustili fantázii uzdu a vznikla táto chuťovo vycibrená omáčka na zdravé cestoviny. Je jemná, nádherne vonia a v jej dokonalej konzistencii by ste asi karfiol netipovali.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

323 kcal 16g bielkovín 10g tukov 42g sacharidov

Suroviny

celozrnne-cestoviny, cesnak, sol, prepustene-maslo-ghee, sojove-mlieko, mozzarella, horcica, oregano, rozmarin, karfiol

Postup prípravy

Penne uvarte podľa návodu na obale.

Ostatné ingrediencie dajte na panvicu a prehrievajte, kým nie je karfiol mäkký. (20 minút)

Celú zmes potom rozmixujte a pridajte do hrnca k scedeným cestovinám. Hotové cestoviny posypte mozzarellou.

Túto omáčku môžete použiť aj k pečenej zelenine, iným cestovinám či ryži.