Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Pečený karfiol s tahini omáčkou

Pečený karfiol s tahini omáčkou

50 min 35 min Jednoduché 4 porcie

Karfiol možno pripraviť na stovky spôsobov, v dnešnom recepte je pečený a podávaný s tahini omáčkou, ktorá je plná vitamínov.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

354 kcal 14g bielkovín 27g tukov 12g sacharidov

Suroviny

karfiol, olivovy-olej, tahini, cesnak, limetka, tvaroh, lieskove-orechy, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Rúru vyhrejte na 200 °C. Pripravte si plech a vysteľte ho papierom na pečenie.

Karfiol rozdeľte na ružičky a očistite.

Ružičky rozložte na pripravený plech, osoľte, okoreňte a pokvapkajte olivovým olejom.

Plech s ružičkami vložte do rúry a pečte 30 – 35 minút pri teplote 190 – 200 °C.

Medzitým si pripravte omáčku. Tahini dajte do misky, pridajte roztlačené strúčiky cesnaku, limetkovú šťavu a tvaroh. Podľa potreby osoľte, prípadne pridajte trocha vody a dobre premiešajte.

Upečený karfiol posypte slnečnicovými semienkami a podávajte s tahini omáčkou.

TIP

Karfiol môžete ozdobiť niekoľkými lístkami čerstvej petržlenovej vňate.