Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Pečený baklažán s píniovými orieškami

Pečený baklažán s píniovými orieškami

55 min 45 min Jednoduché 2 porcie

Recept na jednoduchú a chutnú večeru.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

269 kcal 5g bielkovín 21g tukov 14g sacharidov

Suroviny

baklazan, cesnak, olivovy-olej, oregano, provensalske-korenie, piniove-orechy, sol

Postup prípravy

Rúru vyhrejte na 190 °C.

Baklažán párkrát prepichnite vidličkou a rozkrojte ho napoly. Cesnak roztlačte a potrite ním rezné strany oboch polovíc baklažánu. Potom baklažán pokvapkajte olivovým olejom a posypte oreganom, provensalským korením a soľou.

Pripravte si plech, vyložte ho papierom na pečenie a preložte naň obe polovice baklažánu. Plech vložte do vyhriatej rúry a pečte 40 – 45 minút pri teplote 180 – 190 °C (na posledných 10 minút pečenia posypte obe polovice baklažánu píniovými orieškami).

Po upečení vyberte baklažán z rúry, rozdeľte na dva taniere a podávajte.

TIP

Pečený baklažán môžete podávať samostatne, hodí sa však aj ako príloha k rôznym druhom mäsa.