Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Pečené kurča so zeleninou z jedného plechu

Pečené kurča so zeleninou z jedného plechu

100 min 80 min Jednoduché 4 porcie

Spojenie kurčaťa a zeleniny je dokonalá kombinácia. Jednoduchá príprava tohto receptu vás nenechá dlho hladnými. A popasiete si aj oči, pretože už na plechu vyzerá vďaka sviežim farbám neodolateľne.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

327 kcal 37g bielkovín 10g tukov 21g sacharidov

Suroviny

kuracie-maso, zemiak, mrkva, redkovky, cherry-paradajky, brokolica

Postup prípravy

Rúru predhrejte na 180 °C.

V miske zmiešajte balzamiko, med, olivový olej, soľ, čierne korenie, rozmarín a kôru a šťavu z citróna.

Kurčatá umyte a pripravenú zálievku dôkladne vmasírujte do mäsa. Kurčatá dajte odležať nabok.

Zemiaky olúpte a nakrájajte na štvrtiny alebo na plátky, mrkvu nakrájajte na kolieska alebo na plátky, reďkovky očistite kefou a rozpoľte, cherry paradajky rozkrájajte na polovice a brokolicu rozdeľte na jednotlivé ružičky.

Kurčatá dajte na plech vyložený papierom na pečenie. Plech premiestnite do predhriatej rúry a pečte 70 − 80 minút na 170 − 180 °C dozlatista. Po približne 40 minútach pečenia pridajte reďkovky, mrkvu a zemiaky, po 50 minútach brokolicu a na posledných 10 minút cherry paradajky.

Hotové kurčatá potom podávajte s pečenou zeleninou alebo ďalšou prílohou.

TIP

Zálievky pripravte trochu viac a kurča aj zeleninu s ňou potierajte počas pečenia.