Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Pečená tekvica s fetou a sezamom

Pečená tekvica s fetou a sezamom

50 min 25 min Jednoduché 2 porcie

Ako príloha alebo ľahká večera môže poslúžiť tento jednoduchý, ale veľmi chutný šalát s pečenou tekvicou a fetou.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

390 kcal 8g bielkovín 25g tukov 37g sacharidov

Suroviny

maslova-tekvica, olivovy-olej, med, balsamico-ocot, feta-syr, sezamove-semienka, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Rúru predhrejte na 180 °C.

Tekvicu ošúpte, pozdĺžne rozpoľte a nakrájajte na plátky. Plátky naukladajte na plech vyložený papierom na pečenie, pokvapkajte olivovým olejom a dajte piecť do predhriatej rúry na 25 minút na 170 − 180 °C.

Upečené plátky pokvapkajte medom, balzamikovým octom a, ak chcete, dochuťte soľou a čiernym korením.

Plátky rozdeľte na dve porcie a na každú porciu rozdrobte syr feta. Na záver posypte sezamovými semienkami.

TIP

Tekvicu ozdobte granátovým jablkom a rukolou.