Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Pečená brokolice

Pečená brokolice

35 min 25 min Jednoduché 4 porcie

Máme radi brokolicu. A nemusí byť len varená v pare, výborne chutí aj pečená v rúre, ktorej chuť zvýrazníte citrónovou šťavou a sušeným cesnakom. Je to výborná rýchlovka, ktorá zasýti, dodá vitamíny a minerály a dá sa kombinovať s rôznymi dipmi a omáčkami.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

110 kcal 4g bielkovín 7g tukov 7g sacharidov

Suroviny

brokolica, cesnak, citron, olivovy-olej, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Rúru vyhrejte na 170 °C.

Brokolicu rozoberte na ružičky a poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie.

Posypte zmesou soli, korenia, sušeného cesnaku a pokvapkajte olejom.

Pečte 20 – 25 minút v rúre vyhriatej na 170 °C.

Vyberte z rúry a pokvapkajte citrónovou šťavou.