Ak máte radi plnené jedlá, tento recept na zapečené plnené paradajky si nenechajte ujsť. Je úplne vegetariánsky a bezlaktózový, nemusíte sa však báť, že po ňom hneď vyhladnete. Kvinoa vás nielen nasýti, ale dodá vám aj poriadnu dávku bielkovín a vitamínov. Hodí sa aj ako ľahšia večera alebo zaujímavé predjedlo.

Paradajky plnené kvinoou
55 min
25 min
Stredná
4 kusy
Recept
Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus
186 kcal
6g bielkovín
7g tukov
23g sacharidov
Suroviny
- 100 g biele quinoi
- 4× veľká mäsitá paradajka
- 1× stredná žltá cibuľa
- 1× stredne veľká mrkva (80 g)
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžica mandľového masla
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- ½ lyžičky muškátového orieška (nastrúhať)
- 2 lyžice jemných ovsených vločiek
- soľ
- čierne korenie