Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Paradajky plnené kvinoou

Paradajky plnené kvinoou

55 min 25 min Stredná 4 kusy

Ak máte radi plnené jedlá, tento recept na zapečené plnené paradajky si nenechajte ujsť. Je úplne vegetariánsky a bezlaktózový, nemusíte sa však báť, že po ňom hneď vyhladnete. Kvinoa vás nielen nasýti, ale dodá vám aj poriadnu dávku bielkovín a vitamínov. Hodí sa aj ako ľahšia večera alebo zaujímavé predjedlo.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

186 kcal 6g bielkovín 7g tukov 23g sacharidov

Suroviny

quinoa, paradajky, cibula, mrkva, olivovy-olej, mandlove-maslo, petrzlenova-vnat, muskatovy-oriesok, ovsene-vlocky, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Kvinou uvarte v osolenej vode podľa návodu na obale. (Pred varením kvinou prepláchnite v studenej vode.)

Rúru vyhrejte na 200 °C.

Paradajky umyte, odrežte z nich vršky a vnútro vydlabte lyžicou.

Cibuľu nakrájajte najemno. Mrkvu nastrúhajte.

V panvici rozohrejte olivový olej a mrkvu s cibuľou na ňom opražte. (5 minút)

Potom pridajte ešte kvinou, mandľové maslo, petržlenovú vňať, muškátový oriešok a ovsené vločky.

Zmesou naplňte paradajky, poukladajte ich na plech vyložený papierom na pečenie a pečte cca 20 minút pri teplote 190 – 200 °C.