Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Paradajková polievka

Paradajková polievka

43 min 38 min Jednoduché 4 porcie

Máme pre vás ten najlepší recept na paradajkovú polievku s bazalkou. Žiadna dlhá príprava, žiadna laktóza. Ach, a tá vôňa!

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

106 kcal 2g bielkovín 7g tukov 7g sacharidov

Suroviny

olivovy-olej, cibula-salotka, cesnak, paradajky, zeleninovy-vyvar, bazalka, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

V hrnci na strednom stupni rozohrejte 2 lyžice olivového oleja.

Do hrnca pridajte najemno nakrájanú šalotku a opekajte 5 – 7 minút na strednom stupni. K šalotke pridajte rozotretý strúčik cesnaku a opekajte ešte ďalšiu 1 minútu.

Potom stlmte na mierny stupeň, pridajte pokrájané paradajky, 500 ml zeleninového vývaru, soľ a korenie a varte 30 minút.

Nakoniec zmes rozmixujte. Hotovú polievku rozdeľte do 4 tanierov, ozdobte čerstvou bazalkou a podávajte.

TIP

Polievku podávajte s celozrnným pečivom.