Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Papriková nátierka

Papriková nátierka

25 min 10 min Jednoduché 8 porcie

Nátierky milujeme, ale to ste si už asi všimli. Ak máte radi papriku, tento recept je presne pre vás. Dobrú chuť!

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

178 kcal 7g bielkovín 15g tukov 4g sacharidov

Suroviny

cervena-paprika, susene-paradajky, slnecnicove-semienka, jarna-cibulka, cesnak, stava-z-citrona, olivovy-olej, sol

Postup prípravy

Rúru vyhrejte na teplotu 220 – 230 °C.

Papriku umyte, vložte do vyhriatej rúry a pečte pri teplote 230 °C. Keď sa na paprike začnú robiť čierne pľuzgiere, opatrne ju preložte z rúry do mikroténového vrecúška a nechajte zapariť. Keď paprika vychladne, odstráňte šupku a semienka.

Ošúpanú papriku vložte do mixéra a spolu so všetkými ostatnými ingredienciami rozmixujte dohladka.

Hotovú nátierku skladuje v chladničke a skonzumujte do 5 dní.

TIP

Nátierku podávajte s celozrnným toastom a žeruchou.