Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Paprika plnená tuniakom

Paprika plnená tuniakom

20 min 10 min Jednoduché 2 kusy

Máte radi plnenú zeleninu? Tak skúste našu plnenú papriku s tuniakom. Z ryže a tuniaka si za desať minút a bez varenia pripravíte naozaj výdatné jedlo, ktoré sa však hodí aj na horúce letné dni. Výborná je aj ako desiata či ľahká večera, doplniť ju môžete celozrnným pečivom.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

226 kcal 21g bielkovín 4g tukov 26g sacharidov

Suroviny

ryza, paprika, tuniak, petrzlenova-vnat, hrasok, ricotta, sol

Postup prípravy

Instantnú ryžu zalejte horúcou vodou a nechajte stáť, kým všetka voda nevsiakne (ak ste do nej pridali viac vody, sceďte ju).

Z papriky zrežte vršky a odstráňte jadierka.

V ďalšej miske zmiešajte ryžu, tuniaka, soľ, petržlenovú vňať, hrášok a ricottu.

Papriku naplňte tuniakovou zmesou a podávajte samostatne alebo s celozrnným pečivom.