Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Palacinky so škoricou a jablkami

Palacinky so škoricou a jablkami

40 min 25 min Jednoduché 10 kusov

Palacinkami so škoricou a jablkami potešíte celú rodinu.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

207 kcal 7g bielkovín 7g tukov 28g sacharidov

Suroviny

pohankova-muka, spaldova-muka, vajce, mlieko, sol

Postup prípravy

Vo veľkej mise zmiešajte pohánkovú a špaldovú múku, vajcia, mlieko a štipku soli. Cesto nechajte 10 minút odpočinúť.

Medzitým si pripravte náplň: Najprv umyte jablká, zbavte ich jadrovníkov a nakrájajte na kocky.

Na nepriľnavej panvici rozohrejte 2 lyžice masla, pridajte nakrájané jablká a opekajte ich 5 minút na strednom stupni.

Vypnite zdroj tepla, pridajte med a škoricu a zamiešajte.

Rozohrejte druhú nepriľnavú panvicu a pripravte si odpočinuté cesto. Na panvici z cesta postupne pečte palacinky na strednom stupni (asi 1 minútu z každej strany). Cesto by malo vystačiť asi na 10 kusov.

Hotové palacinky naplňte jablkovou zmesou, zrolujte a podávajte.