Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Palacinky s arašidovým maslom

Palacinky s arašidovým maslom

25 min 20 min Jednoduché 10 kusov

Arašidové maslo je mana. A keď sa spoja s mliekom s lieskových orieškov, múkou, vajcami a pár ďalšími surovinami, vzniknú doslova božské palacinky. Výborne chutia s ovocím či datľovým sirupom.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

166 kcal 7g bielkovín 6g tukov 19g sacharidov

Suroviny

vajce, mlieko, med, kokosovy-olej, vanilkovy-extrakt, arasidove-maslo, spaldova-muka, prasok-do-peciva, sol

Postup prípravy

K vajciam prilejte mlieko a spolu vyšľahajte.

Do misky preosejte múku s práškom do pečiva.

K múke pridajte vyšľahané vajcia s mliekom, med, soľ, arašidové maslo, vanilkový extrakt a kokosový olej.

Miešajte, kým nevznikne hladké cesto bez hrudiek.

Nepriľnavú panvicu rozohrejte a naberačkou na ňu postupne nalievajte cesto. Pečte z každej strany cca 1 minútu, kým sa nezačnú tvoriť bublinky.

Uvedené množstvo vystačí asi na 10 stredne veľkých palaciniek.

Podávajte samotné alebo s ovocím, datľovým či iným sirupom.