Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Ovsené lievance s cmarom

Ovsené lievance s cmarom

13 min 9 min Jednoduché 3 porcie

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

250 kcal 8g bielkovín 7g tukov 36g sacharidov

Suroviny

ovsene-vlocky, spaldova-muka, kypriaci-prasok, vajce, med, podmaslie, kokosovy-olej, sol

Postup prípravy

Do väčšej misky nasypte ovsenú a špaldovú múku, kypriaci prášok do pečiva a štipku soli a dôkladne premiešajte.

Pridajte vajce, med, cmar a rozpustený kokosový olej a zo zmesi vypracujte redšie cesto.

Keď bude cesto hotové, na strednom stupni ohrevu rozohrejte panvicu s nepriľnavým povrchom.

Do rozohriatej panvice vlejte pomocou naberačky pripravené cesto tak, aby ste vytvorili 0,5 cm hrubé kolieska (⌀ asi 10 cm).

Jednotlivé lievance pečte z každej strany 1 – 1,5 minúty na strednom stupni ohrevu. Hotové lievance rozdeľte na tri taniere a podávajte.

TIP

Upečené lievance podávajte s medom a čerstvými čučoriedkami, ríbezľami alebo iným drobným ovocím. Ak máte radšej sladšie lievance, oslaďte ich xylitolom.