Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Nátierka zo sušených paradajok

Nátierka zo sušených paradajok

12 min 2 min Jednoduché 4 porcie

Máte doma sušené paradajky a neviete, čo s nimi? Pripravte si z nich skvelú paradajkovú nátierku. Vďaka riccote je univerzálna – hodí sa ako rýchla desiata, olovrant alebo na večeru. Jej farba vás nadchne a skvele sa bude vynímať na celozrnnom pečive či opečených toastoch.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

238 kcal 11g bielkovín 18g tukov 8g sacharidov

Suroviny

piniove-orechy, ricotta, susene-paradajky, parmezan, olivovy-olej, cesnak, bazalka, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Píniové oriešky nasucho 2 minúty opekajte na panvici.

Opražené oriešky spolu s ricottou, sušenými paradajkami, parmezánom, olivovým olejom, cesnakom a bazalkou rozmixujte dohladka.

Nátierku ihneď podávajte alebo skladujte v chladničke, kde vydrží zhruba 1 týždeň.