Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Nátierka zo sardiniek

Nátierka zo sardiniek

20 min 10 min Jednoduché 6 porcie

Dnes žiadne experimenty, len osvedčená kombinácia sardiniek, tvarohu a vajec, vylepšená jarnou cibuľkou a citrónovou šťavou, ktorá sa v okamihu zmení na pochúťku, ktorou potešíte všetkých milovníkov rybacích nátierok.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

187 kcal 22g bielkovín 10g tukov 2g sacharidov

Suroviny

vajce, jarna-cibulka, tvaroh, sardinky, stava-z-citrona, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Vajcia vložte do vody, tú priveďte k varu a vajcia v nej na strednom stupni uvarte natvrdo (8 – 10 minút). Uvarené vajcia nechajte vychladnúť a potom ich olúpte.

Jarnú cibuľku očistite a nakrájajte na menšie kúsky. Vajcia nakrájajte na kocky.

Cibuľku, tvaroh, sardinky a citrónovú šťavu rozmixujte.

Do zmesi vmiešajte pokrájané vajcia a dochuťte ju soľou a korením.

Nátierku skladujte v uzavretej nádobe v chladničke max. 1 deň.

TIP

Nátierku môžete pri podávaní ozdobiť nakrájanou cibuľkou.