Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Mrkvový chlieb

Mrkvový chlieb

85 min 60 min Zložité 25 porcie

Čo by ste povedali na sladký chlebík? Vraj ste taký ešte nejedli? Potom je najvyšší čas to napraviť s naším receptom na mrkvový chlieb. Na prvý pohľad vyzerá ako bežný chlieb, keď doň však zahryznete, budete cítiť jemnú chuť medu, škorice, vanilky a kokosu doplnenú o charakteristické vlašské orechy.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

169 kcal 4g bielkovín 11g tukov 12g sacharidov

Suroviny

vajce, med, kokosovy-olej, sol, citron, spaldova-muka, prasok-do-peciva, mrkva, vlasske-orechy, struhany-kokos, vanilkovy-extrakt, skorica, jedla-soda

Postup prípravy

Rúru vyhrejte na 180 °C.

Bielky oddeľte od žĺtkov.

Žĺtka vyšľahajte s medom a olejom a z bielkov a štipky soli vyšľahajte tuhý sneh.

K žĺtkom primiešajte šťavu z citróna, múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, vanilkový extrakt, škoricu, mrkvu, orechy a kokos.

Do zmesi potom opatrne zapracujte sneh.

Cesto rovnomerne rozotrite do vytretej formy na srnčí chrbát.

Pečte 50 – 60 minút pri teplote 170 – 180 °C.

Upečený chlieb nechajte vychladnúť a ozdobte ho tvarohom vyšľahaným so stéviou.