Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Mrkvovo-zemiaková kaša

Mrkvovo-zemiaková kaša

55 min 40 min Jednoduché 6 porcie

Máte radi farby na tanieri? Tak to sa vám bude hodiť aj náš recept na zemiakovú kašu s mrkvou. Prípravu sfúknete do štvrť hodinky a stačia vám iba základné ingrediencie.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

230 kcal 8g bielkovín 1g tukov 47g sacharidov

Suroviny

mrkva, zemiak, mlieko, prepustene-maslo-ghee, sol

Postup prípravy

Zemiaky a mrkvu očistíme a nakrájame na približne rovnako veľké kocky.

Dáme variť do osolenej vriacej vody domäkka.

Vodu zlejeme a uvarené zemiaky spolu s mrkvou roztlačíme. K zmesi postupne prilievame vriace mlieko a šľaháme ručným šľahačom dohladka.

Kašu zjemníme rozpusteným maslom a dosolíme podľa chuti

Podávame ako prílohu k mäsu.