Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Mrkvové pečivo

Mrkvové pečivo

45 min 30 min Jednoduché 40 kusov

Prečo by malo byť vianočné pečivo plné cukru? Obohaťte svoj slávnostný stôl o zdravšie pečivo z mrkvy. Nenájdete v ňom ani gram cukru, pretože mu sladkosť dodá mrkva. Tento recept si uložte, na Vianoce sa vám bude hodiť.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

83 kcal 1g bielkovín 5g tukov 7g sacharidov

Suroviny

mrkva, spaldova-muka, prasok-do-peciva, med, maslo, sol

Postup prípravy

Rúru vyhrejte na 180 °C. Pripravte si plech a vyložte ho papierom na pečenie.

V miske zmiešajte nastrúhanú mrkvu s múkou, práškom do pečiva, soľou a medom.

Do zmesi zapracujte zmäknuté maslo.

Z cesta vytvarujte sušienky s priemerom asi 4 cm a výškou 1,5 cm a poukladajte ich na pripravený plech.

Pečte cca 20 minút pri teplote 180 °C. Potom teplotu znížte na 150 °C a 10 minút dopekajte.