Mrkvový koláč je v poslednom čase čoraz obľúbenejší, skúste si upiecť našu zdravšiu verziu zo špaldovej múky.

Mrkvová torta
70 min
40 min
Stredná
10 porcie
Recept
Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus
430 kcal
12g bielkovín
29g tukov
29g sacharidov
Suroviny
Na polevu:
- 500 g tvarohu vo fólii
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 1 lyžička agáve sirupu
- 1 lyžica pomarančovej kôry (nastrúhať)
- 20 g kokosového oleja (na vytrenie formy)
- 4× stredná mrkva
- 1× jablko
- 4× vajce
- 100 g agáve sirupu
- 120 g kokosového oleja
- 100 g hladkej celozrnnej špaldovej múky
- 50 g ovsenej múky
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 1 lyžica perníkového korenia
- 100 g vlašškých orechov