Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Mrkvová torta

Mrkvová torta

70 min 40 min Stredná 10 porcie

Mrkvový koláč je v poslednom čase čoraz obľúbenejší, skúste si upiecť našu zdravšiu verziu zo špaldovej múky.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

430 kcal 12g bielkovín 29g tukov 29g sacharidov

Suroviny

tvaroh, citron, agavovy-sirup, pomaranc, kokosovy-olej

Postup prípravy

Rúru vyhrejte na 170 °C.

Mrkvu s jablkom nastrúhajte najemno a dajte do misky. Ak zmes pustí šťavu, zlejte ju.

V miske vyšľahajte vajcia s agávovým sirupom a kokosovým olejom.

V inej miske zmiešajte obe múky, prášok do pečiva, perníkové korenie a 100 g nasekaných vlašských orechov.

Vyšľahané vajcia zmiešajte so suchými ingredienciami. Nakoniec vmiešajte nastrúhanú mrkvu s jablkom.

Zmes dajte do vytretej tortovej formy (Ø 25 cm).

Vložte do rúry a pečte cca 50 minút pri teplote 160 – 170 °C . Korpus pred vytiahnutím z rúry vyskúšajte špajdľou.

Medzitým svyšľahajte všetky ingrediencie na náplň.

Hotový korpus nechajte vychladnúť na mriežke. Vychladnutý korpus dvakrát prerežte tak, aby vám vznikli tri vrstvy.

Krém rozdeľte na tri časti. Na spodné poschodie natrite tretinu krému, priklopte prostredným a opakujte. Zvyšnou tretinou krému potrite vrchnú časť torty.

Nakoniec posypte zvyšnými vlašskými orechmi a pred podávaním dajte aspoň na dve hodiny vychladiť.

TIP

Z uvedeného receptu môžete tiež pripraviť muffiny. Cesto rozdelíte do 12 košíčkov a dáte zapiecť na 30 − 35 minút. Potom necháte chvíľu vychladnúť a potriete pripravenou polevou.