Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Mrkvová polievka

Mrkvová polievka

53 min 43 min Jednoduché 4 porcie

Tak táto polievka poteší všetkých – vegánov, vegetariánov aj ľudí s laktózovou intoleranciou. Bez smotany, iba zelenina.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

136 kcal 2g bielkovín 7g tukov 16g sacharidov

Suroviny

cibula-salotka, cesnak, mrkva, olivovy-olej, zeleninovy-vyvar, rozmarin, kokosovy-cukor, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Šalotku a cesnak nasekajte najemno. Mrkvu očistite a nakrájajte na kolieska.

V hrnci rozohrejte 2 lyžice olivového oleja.

Pridajte šalotku a cesnak a restujte cca 2 minúty na strednom stupni.

Pridajte nakrájanú mrkvu a naďalej na strednom stupni opekajte ešte 5 – 10 minút.

Všetko zalejte vývarom a varte, kým mrkva nezmäkne (asi 20 – 30 minút).

Nakoniec osoľte, okoreňte a pridajte rozmarín.

Hotovú polievku nechajte vychladnúť, rozmixujte a prípadne doslaďte kokosovým cukrom.

TIP

Mrkvovú polievku podávajte s čerstvými bylinkami a celozrnným pečivom.