Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Mrkvová nátierka

Mrkvová nátierka

10 min 0 min Jednoduché 4 porcie

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

132 kcal 11g bielkovín 6g tukov 9g sacharidov

Suroviny

mrkva, jarna-cibulka, vajce, biely-jogurt, tvaroh, horcica, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Mrkvu očistite a vňať z jarnej cibuľky nakrájajte najemno.

Pripravte si väčšiu misku a mrkvu a vajcia do nej najemno postrúhajte. Potom do misky pridajte jogurt, tvaroh, nakrájanú vňať z jarnej cibuľky, soľ, čierne korenie, horčicu a všetko dôkladne premiešajte a podávajte.

Hotovú nátierku skladujte v chladničke, v nej vydrží aj 3 – 4 dni.

TIP

Nátierku podávajte najlepšie na kváskovom sendvičovom chlebe ako alternatívu tradičného zemiakového šalátu. Môžete ju podávať aj na kváskovom chlebe a pred podávaním posypať najemno nasekanou pažítkou.