Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Mliečna ryža so škoricou

Mliečna ryža so škoricou

35 min 30 min Jednoduché 4 porcie

Už ste sa prejedli domácim müsli aj všetkými druhmi kaší, a napriek tomu by ste radi raňajkovali niečo, čo vás zasýti a bude sladké? Potom je ten pravý čas skúsiť recept na mliečnu ryžu. Je veľmi jednoduchý a ingrediencie nájdete doma v špajze. Ak použijete rastlinné mlieko, jednoducho vytvoríte bezlaktózový variant. Tip od nás – výborne chutí aj s domácim džemom.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

118 kcal 3g bielkovín 3g tukov 18g sacharidov

Suroviny

ryza, mandlove-mlieko, arasidove-maslo, med, skorica, mandlovy-extrakt

Postup prípravy

Ryžu uvarte do polomäkka, potrvá to cca 20 minút.

Potom ju preložte do menšieho hrnca a spolu s ostatnými ingredienciami priveďte do varu.

Varte cca 10 minút na strednom stupni ohrevu, potom rozdeľte do misiek a podávajte.