Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Mliečna ryža s kardamómom

Mliečna ryža s kardamómom

20 min 15 min Jednoduché 4 porcie

Tiež hneď ráno radi podliehate rôznym raňajkovým vôňam, od čerstvého pečiva cez neodolateľnú vôňu kávy? Potom tento recept na mliečnu ryžu budete milovať, pretože obsahuje hneď tri druhy omamného korenia.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

398 kcal 10g bielkovín 15g tukov 53g sacharidov

Suroviny

mandlove-mlieko, celozrnna-ryza, kardamom, vanilkovy-struk, mandle, med, skorica

Postup prípravy

Do hrnca nalejte mlieko a pridajte ryžu.

Priveďte do varu a za stáleho miešania uvarte do polomäkka – trvá to asi 10 minút.

Potom vmiešajte kardamóm, semienka z vanilkového struku a krátko povarte (cca minútu).

Prisypte nasekané mandle s medom, premiešajte a odstavte.

Hotovú ryžu rozdeľte do štyroch misiek alebo hrnčekov a podávajte posypanú škoricou.