Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Medové lievance so škoricou

Medové lievance so škoricou

26 min 16 min Jednoduché 12 kusov

Nie je nad osvedčený recept na nadýchané lievančeky. Tie naše sa doslova rozplývajú na jazyku a potešia malých aj veľkých stravníkov.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

157 kcal 5g bielkovín 6g tukov 19g sacharidov

Suroviny

mandlove-mlieko, vanilkovy-extrakt, vajce, med, kokosovy-olej, spaldova-muka, kukuricna-muka, prasok-do-peciva, sol, vlasske-orechy, skorica

Postup prípravy

V jednej miske vyšľahajte mandľové mlieko, vanilkový extrakt, vajcia, med a rozpustený kokosový olej.

V druhej miske zmiešajte obe múky, prášok do pečiva a soľ.

Obsah oboch mís spojte.

Na strednom stupni ohrevu rozohrejte teflónovú panvicu.

Potom postupne cesto naberajte naberačkou a na panvici sa z neho snažte vytvoriť menšie lievance.

Zmes by mala vystačiť približne na 12 lievancov.

Lievance pečte z každej strany 1 – 2 minúty.

Ešte horúcelievance obaľte v zmesi škorice a mletých orechov a podávajte.