Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Marhuľový koláč s ovsenými vločkami

Marhuľový koláč s ovsenými vločkami

50 min 35 min Jednoduché 10 porcie

Čakáte návštevu? Tak sa vám možno bude hodiť tento recept na výborný marhuľový koláč. Vďaka marhuliam to u vás bude voňať letom a keď ich sezóne odzvoní, môžete ich vymeniť za jablká či hrušky, prípadne v zime aj za mrazené ovocie.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

248 kcal 6g bielkovín 8g tukov 36g sacharidov

Suroviny

spaldova-muka, ovsene-vlocky, slnecnicovy-olej, prasok-do-peciva, vajce, med, mlieko, marhule, mandle

Postup prípravy

Rúru vyhrejte na 175 °C.

Vo väčšej miske zmiešajte múku, vločky, olej, prášok do pečiva, vajcia, med a mlieko.

Vzniknuté cesto dajte do vymastenej formy (15 × 30 cm), obložte rozpolenými marhuľami, posypte mandľami a dajte piecť do rúry.

Pečte pri teplote 175 °C 30 – 35 minút.

Kým cesto vyberiete z rúry, skontrolujte špajdľou, či je dostatočne upečené. Zapichnite ju do cesta a vytiahnite – ak je jej povrch suchý, koláč je upečený. Keď sa na špajdli zachytávajú zvyšky cesta, pečte ešte pár minút.

Koláč nechajte pred podávaním vychladnúť na mriežke.