Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Mangoldová polievka

Mangoldová polievka

55 min 40 min Jednoduché 6 porcie

Poznáte mangold? Nie? Zoznámte sa s ním prostredníctvom chutnej polievky. Mangold pochádza zo Stredomoria a v 18. storočí bol aj u nás veľmi obľúbenou zeleninou. Jeho spracovanie aj využitie je podobné ako pri špenátových listoch, chuť však jemne pripomína oriešky.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

135 kcal 4g bielkovín 5g tukov 18g sacharidov

Suroviny

zemiak, mangold, jarna-cibulka, zeleninovy-vyvar, olivovy-olej, spaldova-muka, cesnak, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Vývar priveďte k varu. Keď zovrie, vložte doň zemiaky nakrájané na kocky a nechajte variť.

Medzitým na panvici rozohrejte 2 lyžice olivového oleja, pridajte najemno nasekanú jarnú cibuľku a 3 minúty restujte.

Potom poprášte špaldovou múkou a urobte svetlú zápražku.

Tú nalejte do hrnca k zemiakom a nechajte 10 minút povariť.

Potom pridajte do polievky očistené a na prúžky nakrájané lístky mangoldu.

Varte ešte 10 minút.

Nakoniec do polievky pretlačte 2 strúčiky cesnaku a dochuťte soľou a korením.