Lievance z mandľového mlieka sú hneď hotové, výborné a pochutnať si na nich môžu aj ľudia s intoleranciou laktózy. Vďaka ľanovému semienku sú skvelým zdrojom vlákniny a omega-3 mastných kyselín. Podávať ich môžete s medom a čerstvým ovocím.

Mandľové lievance s ľanovými semienkami
20 min
12 min
Stredná
12 kusov
Recept
Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus
56 kcal
3g bielkovín
2g tukov
6g sacharidov
Suroviny
- 100 g hladkej celozrnnej špaldovej múky
- 2× vajcia (veľkosť M)
- 150 ml mandľového mlieka (môžete nahradiť iným rastlinným alebo polotučným kravským)
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 20 g lúpaných ľanových semienok
- 1 lyžička mletej škorice