Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Makové mafiny

Makové mafiny

40 min 30 min Jednoduché 10 kusov

Nadýchané a vláčne mafiny s makom sa stanú vašim favoritom.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

83 kcal 7g bielkovín 5g tukov 3g sacharidov

Suroviny

spaldova-muka, mak, ovsene-vlocky, vajce, mlieko, stevia, prasok-do-peciva

Postup prípravy

Pripravíme si dve misky. V jednej zmiešame múku, mak, vločky a prášok do pečiva.

Do druhej misky rozbijeme vajíčka a rozšľaháme spolu s mliekom a stéviou (poprípade iným sladidlom).

Obsah oboch mís spojíme a vareškou vymiešame polotekuté hladké cesto.

Cesto preložíme do formy na mafiny vystlanej papierovými košíčkami, prípadne vytretej tukom.

Pripravené mafiny pečieme cca 25 – 30 minút pri teplote 170 – 180 °C.

Mafiny necháme vychladnúť na mriežke a podávame.